Pullin koulu on vuonna 1901 perustettu alakoulu Lohjalla Pullin kylässä. Koulu on yksi Lohjan harvoja jäljellä olevia kyläkouluja ja se sijaitsee keskellä vireää kyläyhteisöä, n. 15 km. päässä Lohjan keskustasta. Pullin koulun oppilaat tulevat useasta Pullin kylän ympärillä sijaitsevasta pienestä kylästä.

 Koulu on tärkeä kohtaamispaikka ja yhteisöllisyyden lähde Väänteenjoen alueen kyläyhdistyksen toiminta-alueella. Kyläyhdistys ja koulun vanhempainyhdistys toimivat saumattomasti ja aktiivisesti asukkaiden hyväksi ja järjestävät esimerkiksi erilaisia tapahtumia ympäri vuoden.

 Pullin koulussa toimii luokat 1-6, ja syksyllä 2020 koululla aloittaa esikouluryhmä. Koulun oppilasmäärä on vaihdellut vuosien varrella. Tällä hetkellä koulussa opiskelee n. nelisenkymmentä alakoululaista.

 Pullin koulun vanhempainyhdistys tekee koulun kanssa tiivistä yhteistyötä ja pyrkii mahdollistamaan koululaisille erilaista kerhotoimintaa, retkiä ja vierailijoita. Viime vuosina Pullin koulun innovaatio on ollut ”Kutosten perintö”, jonka avulla koulun 6-luokkalaiset ovat saaneet osallistua koulun hyvinvoinnin kehittämiseen. Kutosluokkalaiset ovat saaneet käyttöönsä €500 määrärahan, jonka käytön he ovat saaneet suunnitella itse tiettyjen kriteerien mukaisesti. Kutoset ovat kartuttaneet perinnöillään koulun välituntivälinevarastoja, koulun kirjastoa. Koronakevään päätteeksi kutoset päättivät ilahduttaa muuta koulua herkkupäivällä ja tilasivat koululle kokit, jotka loihtivat muulle koululle lettuja, hattaroita ja muita herkkuja.

 Pullin koulun vahvuus on yksilöllisessä lähestymistavassa. Koulussa jokainen oppilas voi tulla kohdatuksi omana itsenään ja löytää vahvuutensa turvallisessa ympäristössä.

 Monien muiden kyläkoulujen tavoin Pullin koulu on ollut jatkuvan lakkautusuhan alla, mutta toistaiseksi vielä Lohjan päättäjät ovat nähneet, että koululla on edellytykset jatkaa toimintaansa. Koulurakennus on terve hirsirakennus ja koulukiinteistöön kuuluu myös hyväkuntoinen liikuntahalli. Välituntialueeseen kuuluu monimuotoinen metsä, joten puitteet lasten kasvulle ja oppimiselle ovat erinomaiset. Pullin koulu onkin houkuttanut lapsiperheitä alueelle asumaan, mikä on turvannut elinvoimaa niin alueelle kuin koko Lohjallekin.

 Pullin koulu Pedanetissä: https://peda.net/lohja/peruskoulut/alakoulut/pullin-koulu
Copyright (c) 2020, All Rights Reserved.